FAQ

Voor welke shoots kunnen wij jou inhuren?

Ik ben eerst en vooral een huwelijksfotograaf uit Antwerpen. Huwelijken hebben iets magisch, je voelt zoveel op zo'n dag. Ik ga heel eerlijk zijn; soms sta ik daar me tranen in mijn ogen achter mijn camera. Puur geluk, daar doet elke huwelijksfotograaf het voor.

Ik doe natuurlijk ook nog andere dingen. Evenementen, portretten, familieshoots,... Via het contactformulier kan je dit allemaal even vragen.

Zijn al mijn foto's bewerkt?

De foto's die ik aflever, zijn bewerkt in kleur of zwart-wit volgens mijn eigen stijl, tenzij dit anders gecommuniceerd is. Ik steek veel moeite en tijd om mijn beelden zo mooi mogelijk te maken, dus het is ook fijn als jij mijn beelden deelt met de wereld zoals ik ze bewerk.

Ik lever ook géén RAW-bestanden af, enkel JPEG's. Ik heb mijn stijl van fotograferen en bewerken en dat is een van de redenen dat ik jullie fotograaf mag zijn. Zonder die bewerking zou mijn werk niet af zijn.

Hoeveel foto's krijgen we na een shoot?

Wel, dat hangt er een beetje vanaf. Waar huur je me voor in, hoe lang blijf ik aanwezig, hoeveel mensen zijn er aanwezig op de shoot,...?

Bij prijzen kan je zien wat ik allemaal aanbied en wat je krijgt voor verschillende prijzen. Mocht je nog vragen hebben of iets anders in gedachten hebben voor je shoot, kan je altijd een mailtje sturen via het contactformulier.
Ik stuur altijd een minimumaantal beelden op, maar een maximum staat hier niet op.

Kunnen we je inhuren voor buitenlandse fotoshoots?

Hier moet ik zelfs geen twee keer over nadenken: Natuurlijk! Ik heb ervaring in het buitenland en zo'n reportages zijn waanzinnig boeiend!

Dus ja, ja ja (en ja!)

Welke camera/materiaal gebruik je?

Ik fotografeer met materiaal van Canon. Ik ken mijn materiaal van binnen en van buiten, dus ik weet wat ik ermee kan doen.

Mocht ook één van mijn camera's in panne vallen; geen probleem. Ik heb er altijd twee bij voor die reden. Beide camera's zijn Canon 3 Mark III.

Gebruik je foto's van onze shoot of trouwdag voor je website of sociale media?

Jazeker. Wanneer je me inhuurt als fotograaf, geef je mij ook toestemming om deze beelden te gebruiken.
Ik hou ervan om jullie te tonen aan de wereld omdat je er prachtig en gelukkig uitziet. Jij wil die foto's tonen, en dat wil ik ook!

Hoe lang hou je onze beelden (bewerkt of RAW-bestanden) bij?

Trouwreportages:
Originele bestanden (RAW) worden tot 6 maanden bij gehouden na aflevering van de reportage, JPEG-bestanden worden tot 1 jaar bij gehouden na aflevering. Bij het opnieuw doorsturen van reportages of foto’s in JPEG wordt een administratieve kost van €35 aangerekend. Het opnieuw doorsturen van de foto’s geeft geen verleningen van de termijn van archivering.

Andere reportages:
Originele bestanden (RAW) worden tot 3 maanden bij gehouden na aflevering van de reportage, JPEG-bestanden worden tot 4 maanden bij gehouden na aflevering.

Algemene voorwaarden van Jamie Neirynck Photography

1. Offertes zijn ten alle tijden vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld door Jamie Neirynck Photography of de klant. Een offerte is geen factuur en heeft geen verplichting tot aflevering van beelden of diensten.
Een offerte dient wel binnen een bepaalde tijd aanvaard of afgewezen te worden. Deze geldigheidtermijn staat op de offerte. De offerte kan binnen deze geldigheidstermijn nog aangepast worden.

2. Facturen voor Jamie Neirynck Photography dient u te betalen binnen de 30 kalenderdagen na factuurdatum en/of leveringsdatum, tenzij anders vermeld. Alle betalingen dienen te gebeuren via het bankrekeningnummer BE94 7360 5026 0414.
Indien de klant de betaling niet op tijd uitvoert, zal een betalingsherinnering per mail verstuurd worden. Wordt het factuur nog niet betaald, zal een aanmaning per aangetekende post volgen. Wanneer hier nog steeds geen betaling op volgt, zullen verder juridische stappen ondernomen
worden.
Er ontstaat voor Jamie Neirynck Photography een recht op schadevergoeding bij niet-betaalde facturen. Het niet betaalde bedrag kan forfaitair verhoogd worden met 12%, waarbij een minimum van €50 geldt.

3. Jamie Neirynck Photography heeft ten alle tijden het auteursrecht en het recht om beelden te gebruiken en te publiceren, tenzij schriftelijk is meegedeeld door de klant dat dit niet toegestaan is. Deze publicaties kunnen blogposts zijn, gebruik op sociale media, eigen reclamedoeleinden,...
Dit protest dient op voorhand meegedeeld te worden.

4. Wanneer beelden van Jamie Neirynck Photography gebruikt worden, dient haar naam of een vermelding naar de fotograaf vermeld te worden. Aangeleverde beelden mogen door de klant enkel gebruikt worden voor persoonlijke doeleinden en prints van de foto’s, maar niet voor commerciële doeleinden. Indien deze beelden toch gebruikt worden voor commerciële doeleinde zonder toestemming van en vergoeding voor Jamie Neirynck Photography, wordt dit beschouwd als een inbreuk op het auteursrecht. Verder stappen zullen ondernomen worden.
De klant zal eveneens de afgeleverde beelden niet gebruiken/bewerken op een manier die afbreuk zou doen aan het werk van Jamie Neirynck Photography.

5. Foto’s en reportages zullen enkel aangeleverd worden in JPEG-formaat, tenzij de klant een ander bestandstype vraagt. RAW-bestanden worden niet afgeleverd. Reportages worden bewerkt met het programma Lightroom, waar de basisbewerking (bv. Kleur, contrast, droppen,...) van de beelden zal gebeuren. Voor aangepaste en uitgebreidere bewerking van foto's in Photoshop zal een extra factuur opgemaakt worden.

6. De prijzen en/of voorwaarden van reporatages of fotosessies kunnen elk moment worden aangepast. De prijs en voorwaarden die de klant krijgt op het moment van de boeking, blijven echter ongewijzigd ongeacht eventuele aanpassingen. De prijzen van sessies of reportages staan duidelijk aangegeven op www.jamieneirynck.be of zijn vastgelegd per offerte.

7. Kilometervergoeding kan aangerekend worden voor een reportage buiten de afstand van 35km. De kilometervergoeding bedraagt dan 0,36 EUR/km. Dit bedrag zal ook aangerekend worden op de uiteindelijke factuur. Deze vergoeding kan aangerekend worden bij het gebruik van een auto, motorfiets of bromfiets voor dienstreizen.

8. Het is onmogelijk om een vast aantal beelden dat afgeleverd wordt, vast te leggen. Dit hangt af van bv. de duur en het soort van de reportage. Er wordt wel een minimum aantal foto’s afgesproken, maar geen maximum. De fotograaf kiest zelf de foto’s uit en bewerkt deze ook naar eigen stijl. Aanpassingen van foto’s kunnen aangevraagd worden door de klant, maar kunnen ook geweigerd worden door de fotograaf als zij de aanpassingen niet ziet als een stijl die bij haar past en/of bij andere projecten. De foto’s die de selectie niet hebben gehaald, kunnen niet verkregen worden.

9. Bij verlies van de foto’s van de klant, kan contact opgenomen worden met Jamie Neirynck Photography. Originele bestanden (RAW) worden tot 6 maanden bij gehouden na aflevering van de reportage, JPEG-bestanden worden tot 1 jaar bij gehouden na aflevering. Bij het opnieuw doorsturen van reportages of foto’s in JPEG wordt een administratieve kost van €35 aangerekend. Het opnieuw doorsturen van de foto’s geeft geen verleningen van de termijn van archivering.

10. Een huwelijksreportage bij Jamie Neirynck Photography is pas bindend na het betalen van een voorschot. Dit voorschot kan evenals bekeken worden als een annulatiekost: wanneer een huwelijksreportage geannuleerd wordt na bevestiging via mail of offerte kan dit bedrag niet meer teruggevorderd worden. Zonder betaling van het voorschot is er geen boeking, indien er een vooschot gevraagd wordt door Jamie Neirynck Photography.

11. Bij annulatie van een huwelijksreportage binnen 6 maanden voor de huwelijksdatum, wordt het voorschot ingehouden (zie hierboven). Hierbovenop wordt een annulatiekost van 200€ aangerekend. Indien er geen voorschot is betaald, kan er een schadevergoeding van 20% van het totale bedrag opgeëist worden.

12. Wanneer Jamie Neirynck Photography wegens ziekte en/of belet niet aanwezig kan zijn op de afgesproken huwelijksdatum, gaat zij zelf op zoek naar een vervangende huwelijksfotograaf. Ze houdt hierbij rekening met een fotograaf die een gelijkaardige fotografiestijl heeft.
Indien er geen vervangende fotograaf gevonden wordt, krijgt de klant het voorschot gegarandeerd terug. Als compensatie voor het leed heeft de klant recht op een gratis huwelijksshoot op een gepastere datum.
In geval van ziekte/belet op dag van een fotosessie, zal een andere datum afgesproken worden waarop de shoot wel kan doorgaan.

SEARCH IT REAL GOOD